Reistopper

Over DalyanDalyan ligt in het zuidwesten van Turkije vlakbij de Middellandse zee, en op slechts 3 uur en een kwartier vliegen vanaf Amsterdam. Vanaf het vliegveld Dalaman is het slechts 30 minuten rijden naar Dalyan. Dalyan heeft in tegenstelling tot de grotere badplaatsen als Marmaris, Kusadasi en Bodrum door de jaren heen zijn oorspronkelijke karakter weten te behouden. Het dorpje ligt aan de Dalyan rivier en ingeklemd tussen het Koycegiz meer in het noorden, en de Dalyan Delta in het Zuiden met aansluitend het ongerepte Iztuzu/Turtle beach.

Dalyan heeft nog een typisch plattelands sfeer en dat betekent dat de lokale inwoners gemoedelijk en zeer gastvrij zijn. Veel van de eigenaren van de accommodaties zullen je eerder behandelen als familie dan als gast. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel vakantiegangers jaar na jaar terugkeren. Dalyan zoals we het vandaag de dag kennen is een typisch en modern Turks dorp. Zo is er een o.a. een moderne supermarkt, maar ook een authentieke Turkse markt met unieke lokale producten.

Dalyan ligt aan de mooie rivierdelta van waaruit de bootjes naar het strand vertrekken en waar veel accommodaties en restaurants hun terras aan de rivier hebben met uitzicht op de wereldbekende en verlichte Lycische graven. Het centrum van Dalyan bestaat uit een langgerekte straat met restaurants, winkeltjes en bars en net iets buiten het centrum ligt de discotheek.

Kust van Dalyan
Dalyan ligt circa 12 km landinwaarts in een delta, in een mooie groene omgeving met veel riviertjes. De grillige kustlijn is vrij ruig met veel baaien en inhammen en voor de kust liggen een aantal eilandjes.

Strand van Dalyan
Aan de kust ligt een prachtig, kilometer lang zandstrand dat ook een beschermd natuurgebied is: Het kilometers lange Iztuzu-strand (circa 5,5 km) bestaat vooral uit zand en er zijn enkele gedeeltes met grind, keien en kiezels. De zeebodem van dit strand loopt zeer geleidelijk af. Het strand ligt ongeveer 12 km van de plaats en is per boot en bus te bereiken. Aan de noordrand van het strand is een kleine binnenzee gevormd. Omdat het strand een broedplaats van de bedreigde caretta caretta schildpad is, is het strand alleen overdag toegankelijk en wordt u niet lastig gevallen door watersporters. Watersport is er verboden. U kunt op het strand ligbedden en parasols huren. Daarnaast zijn er een EHBO-post, kleedcabines, toiletten, strandbewaking en enkele horecafaciliteiten aanwezig.

Het weer in Dalyan

Top reisaanbieders


1
logo1

Dalyan vanaf 313,-

2
logo5

Dalyan vanaf 299,-

3
logo3

Dalyan vanaf 345,-